Amaç
Yöntem
Bu seminerde skeçlere katılarak canlandırma yolu ile öğrenirsiniz. Katılımcı, bazen oyuncu bazen de seyirci olarak skeçleri izler ve doğal olarak oyundaki karakterlerden bazıları ile kendisini ve deneyimlerini özdeşleştirir. Bu nedenle eğitimin hafızada kalması ve etkisi uzun süreli olmaktadır. Katılımcı bir yandan doğru iletişim tekniklerini öğrenirken bir yandan kalıcı davranış modelleri kazanmış olur.
Vakalar Önce teknikler örnekler ile anlatılmakta sonra yazılı ve sözlü vakalar grup çalışmaları yolu ile çözülmektedir
Eğitim kurum içi iletişimi üç açıdan ele almaktadır. Kendini yönetmek, yönetici yönetmek ve ekibi yönetmek.
BÖLÜM I - KENDİNİ YÖNETMEK
1.1 İnsanlar Ne İster?
1.2 Beyin Nasıl Çalışır?
1.3 İnsanlar ile ilişkide temel prensipler.
1.4 Algılama Farkları ve Öğrenme Tipleri
1.5 Etkin Bir Dinleyici Olmak.
CANLANDIRMALAR
Canlandırma 1 Sessiz Sadık (Farklı öğrenme tiplerine örnek)
Bir tekstil fabrikası ekibi ile tanışıyoruz. Üretim planlama sorumlusu, satış sorumlusu, pazarlama sorumlusu ve ekip lideri.
Ekip yöneticisi Serap Hanım’dır. Satışta yeni bir ürün kategorisine girilmesine karar verilmiştir. Bu satış ve pazarlamayı çok heyecanlandıran bir karar olur.Y eni grubun satışa sunuşu ile ilgili planlama sorumlusu Sadık Bey’inde olduğu bir toplantı yapılır ve eyleme geçilir. Ancak ürünler beklenen zamanda satışa sunulamaz çünkü Sadık Bey bu sonucu öngördüğü halde toplantıda gerekli uyarıları yapmak yerine susmayı tercih etmiştir. Bay Bilge Serap Hanım’a der ki….
Canlandırma 2 Kural Delisi Reyhan (Zor insanlarla çalışma örneği)
Reyhan büyük bir komponent firmasının Depo Md.dür. Bulunduğu yere dişi ile tırnağı ile çalışarak gelmiştir. Firmanın yıllar içindeki kurumsallaşma çabalarında büyük rol oynamıştır. Deponun çalışma düzeni ile ilgili prosedürlere sıkı sıkıya bağlıdır. Her şey kayıt altındadır. Bir gün genç bir satıcı kapıda ayakta beleyen bir müşterisi için Reyhandan bir ürünü 10 dakikalığına ister ve kıyamet kopar. Konu Genel Md.’e gelir. Genel Md. de Bay Bilge’ye danışır ve…..
VAKA ÇALIŞMALARI
Vaka 1 Şikayetçi Kişiler
Vaka 2 Kurum İçi Takdir
Vaka 3 Ayarsız Eleştiri
Test 1 – Algı Tipini Öğrenme
BÖLÜM 2 EKİBİ YÖNETMEK ve YÖNETİCİYİ YÖNETMEK
2.1 Yöneticilik ve Liderlik Kavramları.
2.2 Yönetici Tipleri ve Davranış Kalıpları.
2.3 Liderin -Yöneticinin Kendisine Sorması Gereken 10 Soru.
2.4 Başarılı Bir Yönetici Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?
2.5 Eleştiri Nasıl Yapılır?
2.6 Delegasyon ve İnsiyatif Kullanma.
CANLANDIRMALAR
Canlandırma 3 Tembel Leyla – ( Performans yönetimine örnek)
Binnur 6 kişilik bir ekibin başındadır ,ekipte sürekli mazeretlere sığınan işi geciktiren bir çalışan var dır, Leyla.Binnur ,otoriteyi nasıl kullanacağını konusunda kararsızdır,Leyla ‘yı sürekli uyarmak bazen de azarlamaktan bıkmıştır .
Bay Bilge ,işi veriş ve sorgulayış tarzı ve sonuçta performansı ile Leyla’yı yüzleştireceği bir konuşmayı nasıl yapacağını Binnur’a öğretir…
Canlandırma 4 Kararsız Nejat (Delegasyona örnek)
Meral açık kapı politikası uygulayan bir yöneticidir. Ancak artık bu durumdan rahatsız olmaya başlamıştır.Çünkü ekibinde ki bir çalışan yüzünden ,ne zaman bir işe konsantre olmak istese ,çalışması kesintiye uğramaktadır. İnsan kaynakları sorumlusu – Nejat- işini yürütürken oldukça sık Meral’in kapısını çalar ve soru sorar. Açıkçası en basit kararları bile Meral’in almasını ister.
Meral sonunda Bay Bilgenin önerisini uygulamaya karar verir.Yani…
Canlandırma 5 Mızmız Selim (Zaman yönetimine örnek)
Olay şirketin yeni Genel Md. Can Bey ile eski çalışan Selim arasında geçer. Can günlük yoğun tempolu bir gazeteden, haftalık bir derginin başına gelmiştir. İşlerin istenen hızda yürümediğini düşünmektedir.
Selim; şirkete uzun zaman hizmet etmiş ve çok başarılı işler yapmıştır ancak eski alışkanlıklarını terk etmekte zorlanır ve sürekli şikâyet eder. Örneğin yeni alınan -ileri teknoloji – baskı makinesi kullanmak istemez. Tecrübeli olduğu ve şirketi iyi tanıdığı için kendi alanı dışında da görevler üstlenmiştir ve bunları devretmeye yanaşmaz. Hâkimiyet alanını kaybetmek istemez dolayısı ile öncelikleri karışmıştır.
Bay Bilgenin bir çözüm önerisi vardır…
Not: Son iki skeç eğitim grubu ve zaman kullanımına bağlı olarak yeterlş süre kalırsa sergilenecektir.
VAKA ÇALIŞMALARI
Vaka 4 – Yap Şunu
Vaka 5 – Soruna Saldırmak
——————————————————————————————————————————–—————————————–
Eğitim Uzmanı: Bahar PEKEL (İ.T.Ü. İşletme Müh.)
İ.T.Ü Endüstri Fakültesi ,İşletme Müh. Bölümünden 1987 yılında mezun oldu.Çalıştığı kurumlarda, Finansman, Bütçe ve Nakit Yönetim sistemlerinin kurulması, Yazılım Destekli- Bilgi sistemlerinin kurulması, Marka ve Ürün bazında Karlılık ve Maliyet Tespiti, Optimum Stok Yönetimi, MRP I VE MRPII uygulamaları gibi çalışmaları, başarı ile gerçekleştirdi. Performans Kriterlerinin Oluşturulması ve “Maliyet Yönetimi” eğitimleri verdi. Mali analiz, bütçeleme ve proje yönetimi konularında eğitimler verdi. Kurumsallaşma, Satış Kanalı Bazında Karlılık analizi, Mağazalar ve Finansman Denetim Sistemlerinin Kurulması, Nakit akım ve Alacak Takip ve Risk Yönetimi, Hedeflerle Yönetim ve Üretim Verimliliği” projelerini başarı ile gerçekleştirdi. Halen işletmelere yönelik eğitim çalışmaları gerçekleştirmekte ve danışmanlık vermektedir. Eğitimlerinde, eski bir amatör tiyatrocu olarak, eğlendirerek, kilit bilgileri aktarmaktadır. Satış ve Pazar gerçeklerine yönelik bir teknik donanımın yanı sıra, animasyon ve vaka çalışmaları ile desteklenmiş bir yöntem kullanmaktadır.
Eğitim Tarihi: 2025
Adres. Kaynarca Mah. Erol Kaya Cad. No:204 Pendik / İstanbul / Türkiye
Tel. (+90) 216 585 21 21
Eğitim Süresi 2 Gün Kuruma özel olarak fiyatlanır.
Kayıt için irtibat Ahmet Ay Tel: 0544 417 49 48 kayit@pekeldanismanlik.com
Akbank Kartal Çarşı Şubesi -Pekel Yönetim Danışmanlık Tic.Ltd.Şti.
IBAN No: 56 0004 6001 6188 8000 3239 86
EĞİTİM KATILIM FORMU
Adı ve Soyadı
Görevi
Şirket / Kurum İsmi
Telefon – GSM n
E-posta
Fatura Adresi
Vergi Dairesi
Vergi Numarası
▪ Kesin kayıt ödemenin gerçekleşmesi ile yapılmış olur. ▪ 3-4 Kişi katılımlarda %5, 5 kişi ve üzeri katılımlarda ise %10 indirim yapılmaktadır. ▪ Programa katılmaktan vazgeçen katılımcı bunu en geç, eğitim tarihinin 4 işgünü öncesinden Pekel Danışmanlık’a yazılı olarak bildirmek zorundadır. Daha sonraki iptaller geçerli olamayacak ancak katılımcı değişikliği mümkün olabilecektir..
▪ Pekel Danışmanlık önceden bilgilendirmek suretiyle gerektiğinde eğitmeni ya da seminer salonunu değiştirme, programı iptal etme veya erteleme hakkını saklı tutar. Programın iptal edilmesi durumunda banka hesaplarına yatırılan paralar iade edilir.